De Letteren Loop wordt georganiseerd door Sportsupport.nl

Op zondag 11 juni vond de tiende editie van de Letterenloop plaats. De ruim 1.400 deelnemers – schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers – zorgden voor een fantastisch sportieve sfeer. In dit jubileumjaar liepen de deelnemers van de 10 km dóór openluchttheater Caprera en vormde ’t Kopje van Bloemendaal het decor voor een spannende tussensprint bergop.

Het was een schitterende en zonnige dag voor de lopers. Om 10 uur gaf schrijver en hardloper Abdelkader Benali het eerste officiële startschot van de dag, voor de hoofdafstand, de 10 km. De deelnemers werden onderweg aangemoedigd door een straatorkest in openluchttheater Caprera en door dweilorkest De Schuimkragen bij Café ’t Hemeltje. Om half 12 schoot acteur en regisseur Frank Lammers zijn vrouw, schrijfster Eva Posthuma de Boer, en vele andere lopers weg voor de 1nergiek 5 km. Hierna stonden honderden kinderen klaar voor de Gottmer Kinderboeken Run en de Dikkie Dik Fun Run. Uiteraard stond Dikkie Dik de kinderen langs de ijsbaan aan te moedigen.

De bedrijvenloop was ook dit jaar goed vertegenwoordigd met 33 teams, waarvan 22 teams uit het boekenvak: onder meer de uitgeverijen Gottmer, De Bezige Bij, Luitingh-Sijthoff, De Arbeiderspers en Nieuw Amsterdam, en het Centraal Boekhuis, boekhandel Scheltema en drukkerij Wilco. Deelnemende schrijvers waren o.a. Bram Bakker, Hans Koeleman, Peter Nijssen, Eva Posthuma de Boer, Maaike Gerritsen, Barbara Kerkhof en Ramon Beuk & Rutger Verhoeff.

De 10 km werd bij de mannen gewonnen door Andreas Moll, met een fraaie tijd van 34.57. Bij de vrouwen ging Lineke Kroon er met een tijd van 41.16 met de hoofdprijs vandoor. King of ’t Kopje werd Tonny Klaasen die de klim van 398 meter en 38 hoogtemeters aflegde in een supertijd van 1.10. Queen of ’t Kopje werd Lineke Kroon in een tijd van 1.52.