De Letteren Loop wordt georganiseerd door Sportsupport.nl

BIJNA 100.000 EURO VOOR RUN4SCHOOLS

By 22 juni 2018juni 24th, 2018Geen categorie

Na een geweldige 11e editie van de HUGO BOSS Letterenloop, vond donderdag 21 juni traditioneel de overhandiging van de cheque voor Stichting Run4Schools plaats bij de winnaar van de scholenbokaal, de R.K.B. Liduinaschool Timorstraat. Met een bedrag van 9.000 euro dit jaar, is er weer meer dan vorig jaar opgehaald. Sinds de oprichting van de Stichting Letterenloop komt het totaal nu op zo’n 98.000 euro.

Prachtig om al die blije gezichten te zien bij de overhandiging van de cheque. De Liduinaschool ontving bovendien van H De Vries Boeken haar dik verdiende boekenpakket.
Iets meer dan 11 jaar geleden is de Stichting Letterenloop opgericht om een hardloopevenement te organiseren waarvan de volledige opbrengst naar Run4Schools gaat. Als bestuur van de Stichting Letterenloop zetten wij ons volledig onbezoldigd in voor dit goede doel. We halen stuk voor stuk heel veel inspiratie en energie uit het feit dat we én kunnen bijdragen aan vitaliteit middels het organiseren van een mooi hardloopevenement én kinderen in de armste en moeilijkste wijken van de wereld kunnen helpen.

Met de opbrengst kan Stichting Run4Schools verder bouwen op wat er afgelopen jaren op vier scholen in township Mitchells Plain nabij Kaapstad is neergezet. Een team met vaste coaches die de kinderen na schooltijd een programma van muziek en sport aanbiedt en zo de kinderen letterlijk van de straat houdt: ‘A child in sport is a child out of court ’. De straat staat in dit gedeelte van de wereld vaak letterlijk voor drugsverslaving en criminaliteit.

Volgend jaar hopen we de magische grens van 100.000 euro te overschrijden met dan alweer de 12e editie op 2 juni 2019.

Namens Stichting Letterenloop en Stichting Run4Schools willen we nogmaals alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, supporters en SportSupport Kennemerland / STK bedanken die hebben bijgedragen aan dit succes