De Letteren Loop wordt georganiseerd door Sportsupport.nl

HUGO BOSS Letterenloop deelt uit tijdens Kinderboekenweek

By Geen categorie

De Julianaschool uit Overveen won dit jaar tijdens de zonovergoten 12e editie van de HUGO BOSS Letterenloop de grootste scholenbokaal van Kennemerland. De echte prijs is traditiegetrouw een uitgebreid boekenpakket en deze werd op vrijdag 11 oktober tijdens de Kinderboekenweek overhandigd. Als kers op de taart kreeg Stichting Run4Schools de jaarlijkse cheque in handen te nemen ter waarde van 6.000,- euro.

De boeken, voor alle leeftijden van de basisschoolleerlingen, zijn beschikbaar gesteld door de Haarlemse boekhandel de Vries van Stockum. Nu de herfst heeft toegeslagen een logisch moment om met een boek op schoot lekker binnen te zitten. Gymjuf Malou van Dusschoten is trots op haar kinderen en gaat er alles aan doen om ook volgend jaar de beker voor de Julianaschool te winnen.

BIJNA 100.000 EURO VOOR RUN4SCHOOLS

By Geen categorie

Na een geweldige 11e editie van de HUGO BOSS Letterenloop, vond donderdag 21 juni traditioneel de overhandiging van de cheque voor Stichting Run4Schools plaats bij de winnaar van de scholenbokaal, de R.K.B. Liduinaschool Timorstraat. Met een bedrag van 9.000 euro dit jaar, is er weer meer dan vorig jaar opgehaald. Sinds de oprichting van de Stichting Letterenloop komt het totaal nu op zo’n 98.000 euro.

Prachtig om al die blije gezichten te zien bij de overhandiging van de cheque. De Liduinaschool ontving bovendien van H De Vries Boeken haar dik verdiende boekenpakket.
Iets meer dan 11 jaar geleden is de Stichting Letterenloop opgericht om een hardloopevenement te organiseren waarvan de volledige opbrengst naar Run4Schools gaat. Als bestuur van de Stichting Letterenloop zetten wij ons volledig onbezoldigd in voor dit goede doel. We halen stuk voor stuk heel veel inspiratie en energie uit het feit dat we én kunnen bijdragen aan vitaliteit middels het organiseren van een mooi hardloopevenement én kinderen in de armste en moeilijkste wijken van de wereld kunnen helpen.

Met de opbrengst kan Stichting Run4Schools verder bouwen op wat er afgelopen jaren op vier scholen in township Mitchells Plain nabij Kaapstad is neergezet. Een team met vaste coaches die de kinderen na schooltijd een programma van muziek en sport aanbiedt en zo de kinderen letterlijk van de straat houdt: ‘A child in sport is a child out of court ’. De straat staat in dit gedeelte van de wereld vaak letterlijk voor drugsverslaving en criminaliteit.

Volgend jaar hopen we de magische grens van 100.000 euro te overschrijden met dan alweer de 12e editie op 2 juni 2019.

Namens Stichting Letterenloop en Stichting Run4Schools willen we nogmaals alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, supporters en SportSupport Kennemerland / STK bedanken die hebben bijgedragen aan dit succes

HUGO BOSS Letterenloop: nieuwe sponsor, nieuwe naam

By Nieuws

HAARLEM – HUGO BOSS Benelux is de nieuwe hoofdsponsor van de Letterenloop.
Dit jaarlijkse populaire hardloop evenement heeft in HUGO BOSS een hoofdsponsor voor de komende jaren gevonden. Het parcours is onveranderd door het adembenemende bosrijke Bloemendaal met als hoogtepunt het iconische Kopje van Bloemendaal. De lus door openluchttheater Caprera is gehandhaafd. Ook dit jaar zullen lopers van jong tot oud starten op de Haarlemse IJsbaan. Het evenement waar ruim 1.700 lopers aan meedoen vindt plaats op zondag 3 juni.

’’Wij zijn ontzettend blij met HUGO BOSS als nieuwe hoofdsponsor. Dankzij deze ondersteuning zijn wij instaat om dit sportieve event ook komende jaren te continueren. Hardlopen, vitale levensstijl, gezamenlijk genieten en plezier hebben, zijn de elementen waar we voor staan. De Letterenloop is vanaf 2007 ook de plek waar de sportieve uitgevers, schrijvers en lezers elkaar treffen. De opbrengsten gaan naar Run4Schools. Deze organisatie zet zich in om kinderen in de townships in Zuid-Afrika een beter bestaan te geven, door ze via in- en naschoolse activiteiten te helpen hun talent op het gebied van sport, dans en muziek te ontwikkelen’’, aldus Frank van der Endt, voorzitter van het bestuur van de Stichting Letterenloop.

Volgens Enrico Scheffer, Wholesale Director HUGO BOSS Benelux, is de samenwerking een passende match: ’’Als internationaal modehuis vinden wij het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Als merk staan wij onder andere voor dynamiek, perfectie en precisie. In sport zien wij deze kernwaarden sterk terugkomen. Internationaal supporten wij dan ook enkele grote voetbalclubs, Formula-E, top sportzeilers en getalenteerde golfers. Door samen te werken met stichting ‘de Letterenloop’ vertalen wij onze internationale visie en missie op lokaal vlak. De voorbereidingen voor het hardloopevenement dit jaar zijn in volle gang en we kijken nu al uit naar verdere projecten om Run4Schools in Zuid-Afrikaanse townships te helpen.’’

De HUGO BOSS Letterenloop kent vier afstanden zodat voor iedereen van jong tot oud, fanatiek tot relaxed en van klein tot groot, een gepaste afstand is. Zoals HUGO BOSS 10 km, Rexel 5 km, GottmerKidsrun 1.500 meter en voor de allerkleinsten de Dikkie Dik Funrun van 800 meter. Naast de individuele lopers is er natuurlijk alle ruimte voor de business- en schoolteams. Voor meer informatie zie de geheel vernieuwde website www.letterenloop.nl

De HUGO BOSS Letterenloop is de plek voor alle boekenvakkers. Destijds opgericht als sportief alternatief van het boekenbal blijft de Letterenloop een platform voor schrijvers, uitgevers en lezers om eens per jaar samen te sporten en te netwerken. Daarom blijft uitgeverij Gottmer trouwe sponsor van de kinderafstanden bij het evenement.

Naast de nieuwe hoofdsponsor is een nieuwe naamgever gevonden voor de 5 km. Rexel Nederland, groothandel in elektrotechnische materialen. “We vinden het belangrijk om te bouwen aan een mooie toekomst en daar horen goede onderwijsvoorzieningen bij voor kinderen. We zijn daarom trots dat we met de sponsoring van de Letterenloop een bijdrage kunnen leveren aan Run4Schools”, aldus Martin Verdegaal, algemeen directeur van Rexel Nederland.

De aantrekkingskracht voor gezinnen, bedrijven- en schoolteamsin alle soorten en maten blijft onverminderd hoog. De combinatie van langere afstanden en mogelijkheid voor de allerkleinsten om een prachtige medaille te verdienen leveren niet alleen vrolijke foto’s op. Natuurlijk zorgt de organisatie voor vermaak op en rond de ijsbaan voor de wachtende supporters en de finishers.

LIDUINASCHOOL WINNAAR ECI BOEKENKAST

By Geen categorie

DE SPORTIEFSTE BASISSCHOOL

De Liduinaschool in Haarlem heeft dinsdag 4 juli de eci Boekenkast in ontvangst mogen nemen, de prijs voor de sportiefste basisschool. Ze hebben gewonnen omdat ze met de meeste deelnemers meededen aan de eci Letterenloop.

RUN4SCHOOLS

De kinderen uit Haarlem en omgeving droegen een steentje bij aan de donatie van Run4Schools. Zij liepen met hun eigen school op 10 juni mee met de Letterenloop en hielpen met hun inzet ruim 5000 kinderen in het township Mitchell’s Plain wat net buiten Kaapstad ligt. Stichting Run4Schools maakt zich sterk voor de kinderen uit het township, die via in- en naschoolse activiteiten gestimuleerd worden om hun talent op het gebied van sport, dans en muziek te ontwikkelen. De Liduinaschool uit Haarlem trommelde de meeste kinderen op: zij stonden met maar liefst 102 leerlingen aan de start van de eci Letterenloop. Voor het eerst in het 10-jarig bestaan van de Letterenloop stonden er meer dan honderd leerlingen van één basisschool aan de start.

SCHOLENBOKAAL

Naast de naam ‘sportiefste school’ en de bijbehorende enorme Scholenbokaal won de Liduinaschool ook de eci Boekenkast: een kast vol nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek, gesponsord door online boekenspecialist eci. De kinderen die meededen kregen deze boekenkast dinsdag uitgereikt door eci’s marketing manager Marlou Groot. Vorig jaar was de winnende school de Julianaschool uit Overveen, toen met 84 leerlingen; twee jaar terug won de Liduinaschool nog, destijds met 39 leerlingen. Het deelnemersaantal van de winnende school is in twee jaar tijd dus bijna verdriedubbeld. De Julianaschool en de Liduinaschool doen aan stuivertje wisselen; ditmaal was de Julianaschool de runner-up, met 78 kinderen. De andere deelnemende school was mytylschool De Parel, met 12 leerlingen.

 

OPBRENGST

Na de uitreiking van de eci Boekenkast overhandigde Marion Hoff, ex-voorzitter van Stichting Letterenloop, de cheque met de opbrengst van de tiende eci Letterenloop aan Stichting Run4Schools. Dit jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de jubileumeditie van de eci Letterenloop samen 8.000 euro bijeengebracht, een prachtig resultaat. Voor dit bedrag kan Run4Schools voldoende sportmaterialen aanschaffen voor twee scholen en een jaar lang een voedselprogramma verzorgen voor de kinderen in Mitchell’s Plain. Deze donatie maakt dat Run4Schools in tien edities Letterenloop in totaal bijna 90.000 euro heeft mogen ontvangen.

Letterenloop 2017: een schitterende dag voor de jubileumeditie van dit fantastische loopevent!

By Nieuws

Op zondag 11 juni vond de tiende editie van de Letterenloop plaats. De ruim 1.400 deelnemers – schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers – zorgden voor een fantastisch sportieve sfeer. In dit jubileumjaar liepen de deelnemers van de 10 km dóór openluchttheater Caprera en vormde ’t Kopje van Bloemendaal het decor voor een spannende tussensprint bergop.

Het was een schitterende en zonnige dag voor de lopers. Om 10 uur gaf schrijver en hardloper Abdelkader Benali het eerste officiële startschot van de dag, voor de hoofdafstand, de 10 km. De deelnemers werden onderweg aangemoedigd door een straatorkest in openluchttheater Caprera en door dweilorkest De Schuimkragen bij Café ’t Hemeltje. Om half 12 schoot acteur en regisseur Frank Lammers zijn vrouw, schrijfster Eva Posthuma de Boer, en vele andere lopers weg voor de 1nergiek 5 km. Hierna stonden honderden kinderen klaar voor de Gottmer Kinderboeken Run en de Dikkie Dik Fun Run. Uiteraard stond Dikkie Dik de kinderen langs de ijsbaan aan te moedigen.

De bedrijvenloop was ook dit jaar goed vertegenwoordigd met 33 teams, waarvan 22 teams uit het boekenvak: onder meer de uitgeverijen Gottmer, De Bezige Bij, Luitingh-Sijthoff, De Arbeiderspers en Nieuw Amsterdam, en het Centraal Boekhuis, boekhandel Scheltema en drukkerij Wilco. Deelnemende schrijvers waren o.a. Bram Bakker, Hans Koeleman, Peter Nijssen, Eva Posthuma de Boer, Maaike Gerritsen, Barbara Kerkhof en Ramon Beuk & Rutger Verhoeff.

De 10 km werd bij de mannen gewonnen door Andreas Moll, met een fraaie tijd van 34.57. Bij de vrouwen ging Lineke Kroon er met een tijd van 41.16 met de hoofdprijs vandoor. King of ’t Kopje werd Tonny Klaasen die de klim van 398 meter en 38 hoogtemeters aflegde in een supertijd van 1.10. Queen of ’t Kopje werd Lineke Kroon in een tijd van 1.52.

 

Openluchttheater Caprera geeft Letterenloop parcours extra glans

By Nieuws

 

BLOEMENDAAL – Om de Letterenloop extra glans te geven, opent openluchttheater Caprera op zondag 3 juni zijn poorten voor de 10 km loop. De afgelopen jaren renden de deelnemers aan de 10 km langs Caprera, op weg naar boven, naar ’t Kopje. Wie het openluchttheater weleens heeft bezocht, weet wat voor prachtige en unieke locatie Caprera is, tussen de duinen en het bos. Wij zijn enthousiast te kunnen melden dat het parcours van de 10 km ook dit jaar niet alleen langs maar ook weer door Caprera loopt: een lus om het in het groen gelegen amfitheater heen, een geweldig sfeervolle en tot de verbeelding sprekende locatie. Waar we uiteraard iets bijzonders van willen maken, met muziek – en waar het publiek kan zorgen voor een extra stimulans voor de lopers in deze prachtige locatie.

 

Zodra de lopers Caprera verlaten, rechtsaf de Hoge Duin en Daalseweg op, gaan ze over de registratiemat die het startpunt vormt van de wedstrijd binnen de 10 km-wedstrijd: de King of ’t Kopje. Boven aan ’t Kopje, ter hoogte van restaurant De Uitkijk, ligt de registratiemat onder de finishboog. Wie de Hoge Duin en Daalseweg het snelst beklimt, kan zich tot King of Queen van ’t Kopje laten kronen. Zo vormen Caprera en ’t Kopje een prachtig decor voor de 11e Letterenloop. Grijp deze unieke kans aan en schrijf je in!