Zondag 11 juni 2017 | HAARLEM – BLOEMENDAAL

Achtergrond

Beste Sportevenement van Kennemerland

Het idee voor de Letterenloop is in 2007 ontstaan vanuit de samenwerking tussen Boekhandel Bloemendaal en schrijver/hardloper Bram Bakker.

Stichting Run4Schools is door hen aangewezen als begunstigde voor de eci Letterenloop. SportSupport kreeg opdracht de uitvoering van het looptechnische deel op zich te nemen. Met elkaar waren zij verantwoordelijk voor het succesvolle verloop van de allereerste Letterenloop op zondag 1 juni 2008. In november van dat jaar werd de Letterenloop genomineerd voor het Beste Sportevenement van Kennemerland. Inmiddels is de Letterenloop na vele succesvolle jaren toe aan haar tiende editie, een jubileum!

Voor het hele gezin

Het succes van de eci Letterenloop is mede te danken aan het mooie parcours door de lommerrijke lanen van Bloemendaal met de beklimming van ’t Kopje, en aan het vrolijke kinderevenement op de ijsbaan. Het maakt de eci Letterenloop tot een gezellig familieuitje.

Vrijwilligers

Zonder de steun van vele vrijwilligers zou een evenement als de eci Letterenloop geen kans van slagen hebben. Stichting Letterenloop weet zich gesteund door mensen werkzaam in het boekenvak, enthousiaste hardlopers en lezers.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Letterenloop bestaat uit:

  • Frank van der Endt – voorzitter
  • Gijs Dekker – penningmeester
  • Heleen Snoep – secretaris
  • Jeanet Walraven – marketingmanager

De uitvoering van het looptechnische deel van de eci Letterenloop is in handen van SportSupport.

Comité van aanbeveling

In het comité van aanbeveling hebben zitting genomen:

Adriaan van Disschrijver, tv-presentator en Zuid-Afrika deskundige mailde: Ook ik loop warm voor uw plan Run4schools te steunen.”

Dolf Jansen, de hardstlopende schrijver/cabaretier van Nederland deed deze oproep: “Lees, loop, sprint, hol, ren, lach en bewonder!”

J.M. Coetzee, de Zuid-Afrikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar Literatuur schreef in een persoonlijke boodschap aan een van de initiatiefnemers dit: “I am most happy to endorse the initiative in raising funds for Run4Schools. Long-distance running is the one sport that has a long and proud tradition in all sectors of the South African community. It is heartening to know that the young South Africans of Mitchell’s Plain will have the generous support of patrons in the Netherlands.”

Gerard Nijboermeervoudig Europees kampioen marathonlopen en de enige Nederlander die daarmee ooit een Olympisch medaille won, heeft laten weten, dat hij “de Letterenloop en haar goede doel van harte aanbeveelt”.

Kamiel Maase, Olympisch marathonloper zegt er dit over: “De Letterenloop in Bloemendaal, dat is nu eens een leuk initiatief! Het brengt twee verschillende werelden samen, werelden die elkaar prachtig aanvullen. Want er wordt ontzettend veel over hardlopen geschreven en veel hardlopers lezen graag. Daarnaast ben je na een stuk lopen vaak moe en dan is het heerlijk om bij te komen met een boek. Lopen is goed voor het lijf, lezen prikkelt de geest. Een mooie combinatie, toch? Als er dan een Letterenloop georganiseerd wordt voor het goede doel is het plaatje helemaal compleet. Dit initiatief onderschrijf ik van harte!”